8 sfaturi care sa te scape de impulse shopping

0
467

Cei de la WolfPick vin cu o serie de sfaturi foarte bune, astazi de ex vor vorbi despre administrarea bugetului personal ce este o responsabilitate foarte importanta. Trebuie sa ai grija de toate tipurile de cheltuieli de zi cu zi si sa pui de-o parte si banuti pentru o vacanta si mai ales pentru zilele ploioase. Daca e sa fim sinceri, pentru majoritatea dintre noi banii se duc cel mai mult pe lucruri de care nu avem nevoie, dar asta nu inseamna nici ca trebuie sa traim in privatiune. Echilibrul, ca in orice alta activitate din viata noastra, este un deziderat si in cazul shoppingului si cand vine vorba sa cheltuim bani.

Iata cateva reguli prin care sa te asiguri ca ai mereu bani in buzunar:

1 Amana decizia de cumparare 24 de ore.Poate si mai mult daca vorbim de sume mari.

Analizeaza sincer daca este vorba de o nevoie sau doar satisfaci o placere temporara cu o mica cheltuiala.

2 Forteaza-te sa cumperi numai strictul necesar pentru o perioada definita de timp.

Spre exemplu, o luna in care sa cumperi numai lucrurile necesare. E mai mult ca un exercitiu de disciplina, iti arati tie ca poti. Nu dispera daca nu iese, mai incerci o data si tot asa.

3 Nu mai umbla prin magazine, fie ele online sau offline.

Sunt primul care iti spune sa cumperi mereu informat, iar asta chiar presupune sa investesti timp sa cauti cele mai bune oferte pentru tine. Dar sa mergi la shopping fara nici un scop anume este calea cea mai sigura sa cheltui niste bani nu tocmai chibzuit.

4 Nu te abona la prea multe alerte.

Triaza site-urile care te intereseaza si de la care vrei informatii despre produse si reduceri. Dar prea multa informatie care te ataca din toate partile te poate face in cele din urma sa comanzi chestii doar pentru ca te-au atacat prea mult timp in online.

5 Scoate de pe card mereu cati bani ai nevoie si rezuma-te la a plati cu numerar.

O data creierul tau inregistreaza mult mai clar aceste tranzactii, iar in al doilea rand, stii ca ai o suma finita in care sa te incadrezi.

6 Nu uita mereu sa vezi the big picture.

De exemplu, daca vrei sa strangi niste bani pentru a iti cumpara o vacanta sau poate vrei sa iti schimbi masina, trebuie sa reduci sumele alocate altor cheltuieli. Prin urmare, trebuie sa isi faci mereu un buget si sa te incadrezi.

7 Nu uita, o reducere buna nu inlocuieste o nevoie reala.

E minunat sa gasesti reduceri, dar cumpara produsele si serviciile reduse de care ai nevoie, reducerea in sine nu este un argument de sine statator.

8 Nu trebuie sa mergi la toate festivalurile, sa ai hainele cele mai in trend sau cele mai scumpe telefoane si gadget-uri.

Nu pune aiurea presiuni artificiale asupra ta. Cand cumperi, gandeste-te mereu la plus de valoarea pe care achizitia respectiva o aduce in viata ta.Sper ca iti sunt utile aceste sfaturi.

Articolul precedentDispare stigmatul de redundanta?
Articolul urmatorBiografia lui Osho