Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a trimis marti inspectoratelor scolare precizari cu privire la functionarea scolilor dupa incetarea starii de alerta.

Potrivit ministrului Educatiei, incepand cu data de 9 martie va inceta starea de alerta instituita pe teritoriul Romaniei, deci si masurile sectoriale privind educatia. Sorin Cimpeanu anunta ca ordinul comun al ministrului educatiei si ministrului sanatatii nr. 5338/2015/2021 pentru aprobarea masurilor de organizare a activitatii in cadrul unitatilor/institutiilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificarile si completarile ulterioare, a fost abrogat.

Astfel, incepand de miercuri, nu se mai suspenda cursurile cu prezenta fizica in functie de numarul de cazuri de infectari sau de gradul de ocupare al paturilor destinate bolnavilor Covid-19.

„Clasele/grupele/unitatile de invatamant care la data incetarii starii de alerta functioneaza in sistem online vor continua sa functioneze in acest sistem pana la sfarsitul perioadei dispuse in deciziile de suspendare a activitatii cu prezenta fizica. De asemenea, prescolarii, elevii si personalul din unitatile de invatamant care la data incetarii starii de alerta se afla in carantina sau izolare vor respecta perioada prevazuta in deciziile in baza carora s-au instituit respectivele masuri”, a anuntat Sorin Cimpeanu, potrivit Mediafax.

SURSADigi24
Articolul precedentElicoptere din Ucraina au aterizat pe Aeroportul din Iasi
Articolul urmatorMinistrul Muncii: Nu se va mai acorda somaj tehnic

LASATI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs.!
Introduceti aici numele dvs.